De la suflet la suflet

contacs-cover-october-2012(Extras din revista ContactS Octombrie 2012)

Viata este formata din alegeri, de la cele mai obisnuite pâna la cele iesite din comun. Cu ce sa ma îmbrac astazi? Ce sa manânc la micul dejun? Ce cariera sa urmez? Sa ma casatoresc cu … ? Mari sau mici, alegerile noastre conlucreaza pentru a ne organiza ziua, pentru a defini cine suntem si pentru a determina în mare parte nivelul nostru de fericire si de împlinire. În mod ironic, deciziile marunte ne iau cel mai mult din timpul si din atentia noastra, în vreme ce deciziile fundamentale, cele care conteaza cel mai mult si care ne-ar putea afecta cel mai mult pe termen lung sunt trecute cu vederea sau lasate deoparte. Ce îmi doresc de la viata? Ce fel de om as vrea sa fiu?

Se prea poate sa treci prin viata fara sa abordezi aceste întrebari majore. Milioane de oameni fac asta. Însa aceasta abordare a vietii are toate sansele sa sfârseasca mai degraba cu dezamagiri si regrete decât cu o realizare adevarata si cu fericire. Dupa cum spunea Yogi Berra: „Daca nu stii unde mergi, s-ar putea sa ajungi în alta parte”. Nu lasa sa ti se întâmple si tie asa! Stabileste ce conteaza cel mai mult pentru tine si cauta sa-l obtii.

Iisus a spus: „Împaratia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si, când gaseste un margaritar de mare pret, se duce de vinde tot ce are, si-l cumpara”.

Câti altii crezi tu ca au vazut acel margaritar dar nu si-au dat seama de valoarea lui, sau si-au cheltuit deja resursele pe lucruri de mai putina valoare, sau pur si simplu nu au fost dispusi sa plateasca pretul pentru el? Ce este pentru tine acest margaritar de mare pret? Ce esti dispus sa sacrifice ca sa-l obtii? Aceste decizii numai tu le poti lua, cu ajutorul lui Dumnezeu, dar noi speram ca acest numar al revistei ContactS sa te ajute sa gândesti în directia cea buna. Dumnezeu sa te binecuvânteze cu ce are El mai bun!
Keith Phillips si Ioana Petrescu