ContactS

De la suflet la suflet

(Extras din revista ContactS Octombrie 2012)

Viata este formata din alegeri, de la cele mai obisnuite pâna la cele iesite din comun. Cu ce sa ma îmbrac astazi? Ce sa manânc la micul dejun? Ce cariera sa urmez? Sa ma casatoresc cu … ? Mari sau mici, alegerile noastre conlucreaza pentru a ne organiza ziua, pentru a defini cine suntem si pentru a determina în mare parte nivelul nostru de fericire si de împlinire. În mod ironic, deciziile marunte ne iau cel mai mult din timpul si din atentia noastra, în vreme ce deciziile fundamentale, cele care conteaza cel mai mult si care ne-ar putea afecta cel mai mult pe termen lung sunt trecute cu vederea sau lasate deoparte. Ce îmi doresc de la viata? Ce fel de om as vrea sa fiu?

Se prea poate sa treci prin viata fara sa abordezi aceste întrebari majore. Milioane de oameni fac asta. Însa aceasta abordare a vietii are toate sansele sa sfârseasca mai degraba cu dezamagiri si regrete decât cu o realizare adevarata si cu fericire. Dupa cum spunea Yogi Berra: „Daca nu stii unde mergi, s-ar putea sa ajungi în alta parte”. Nu lasa sa ti se întâmple si tie asa! Stabileste ce conteaza cel mai mult pentru tine si cauta sa-l obtii.

Iisus a spus: „Împaratia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si, când gaseste un margaritar de mare pret, se duce de vinde tot ce are, si-l cumpara”.

Câti altii crezi tu ca au vazut acel margaritar dar nu si-au dat seama de valoarea lui, sau si-au cheltuit deja resursele pe lucruri de mai putina valoare, sau pur si simplu nu au fost dispusi sa plateasca pretul pentru el? Ce este pentru tine acest margaritar de mare pret? Ce esti dispus sa sacrifice ca sa-l obtii? Aceste decizii numai tu le poti lua, cu ajutorul lui Dumnezeu, dar noi speram ca acest numar al revistei ContactS sa te ajute sa gândesti în directia cea buna. Dumnezeu sa te binecuvânteze cu ce are El mai bun!
Keith Phillips si Ioana Petrescu

Noi începuturi

Anul nou este o ocazie bună pentru a ne evalua realizările din ultimele 12 luni, pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru binecuvântările pe care ni le-a adus în cale şi pentru a ne deschide inimile şi minţile în aşteptarea tuturor lucrurilor ce vor veni în anul următor.

Mulţi oameni profită de acest nou început pentru a-şi propune diverse lucruri, spre exemplu, fie să-şi îmbunătăţească caracterul, fie condiţia fizică, sau sănătatea, cunoştinţele sau întreaga situaţie. Dumnezeu doreşte să ne examinăm regulat viaţa şi să încercăm să devenim pe zi ce trece oameni mai buni. „Să luăm seama la umbletele noastre, să le cercetăm, şi să ne întoarcem la Domnul”.(Plângeri 3:40)

Şi Dumnezeu îşi propune diverse lucruri şi, spre norocul nostru, acestea sunt de obicei lucruri bune pentru copiii Săi; spre exemplu: „Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale”. (Isaia 58:11)

 Fii un înger

Ar trebui să facem sezonul de Yuletide este o sărbătoare germană precreștină care marchează solstițiul de iarnă (21 decembrie), prima zi a iernii, noaptea cea mai lungă a anului și nașterea Noului Soare care va lumina pământul în anul care urmează și a fost absorbită mai târziu în Crăciunul creștinilor.o ocazie nu doar pentru a dărui lucruri materiale ci şi lucruri care contează infinit mai mult… pe tine însuţi. – J.C.Penney (1875-1971)

Nu există bucurie mai mare sau răsplată mai mare decât să influenţezi în mod fundamental viaţa cuiva. – Sora Mary Rose McGeady (1928-2012)

Aceasta este bineînţeles ocazia de a fi fericit, dar şi de a te gândi la cei care nu sunt fericiţi. – Helen Valentine

Spiritul Crăciunului – dragostea – schimbă inimi şi vieţi. – Pat Boone (n.1934)

Nimic din ce pot face nu va schimba structura universului. Dar poate, dacă îmi ridic vocea, pot ajuta cauza cea mai mare – bunăvoinţa între oameni şi pacea în lume.– Albert Einstein (1879-1955)